Dragi učenke in učenci, spoštovani starši.

Počitniški dnevi se počasi iztekajo, na vrata pa že trka novo šolsko leto, ki se bo pričelo v četrtek, 1. septembra 2022, zato vam v nadaljevanju objave posredujemo nekaj informacij.

PRIHOD V ŠOLO

Sprejem za prvošolce bo 1. septembra 2022, ob 10.00 v avli šole.

Učenci 2. in 3. razreda se boste zbrali ob 8.00 na ploščadi za šolo (na igrišču, vhod C). Tam vas bodo pričakale vaše razredničarke, ki vas bodo odpeljale do matične učilnice.

Učenci 4. in 5. razredov se boste ob 8.00 zbrali na ploščadi pred vhodom B (pri telovadnici), kjer vas bodo prav tako pričakale razredničarke in pospremile do vaše matične učilnice.

Učenci od 6. do 9. razreda pa se boste ob 8.00 zbrali na šolskem igrišču. Tam vas bodo pričakali razredniki, ki vas bodo nato odpeljali do matičnih učilnic.

Pouk se bo za vse učence prvi šolski dan zaključil ob 11.50.

Tudi v nadaljnjih dneh pouka se bodo za vstop in izstop iz šole uporabljali ločeni vhodi, in sicer bodo učenci predmetne stopnje (6. – 9. razred) vstopali pri vhodu A (glavni vhod spredaj), učenci 4. in 5. razreda pri vhodu B (vhod spredaj pri telovadnici), učenci 2. in 3. razreda bodo uporabljali vhod C (pri igrišču), prvošolčki pa bodo vstopali in izstopali iz šole pri vhodu D (za šolo).

ŠOLSKE POTREBŠČINE

Drugošolci naj prvi šolski dan prinesejo vse šolske potrebščine, razen likovne škatle – to naj prinesejo v šolo v petek, 2.9.2022. 

Tretješolci in četrtošolci naj prvi šolski dan prinesejo vse šolske potrebščine že v šolo. 

Petošolci naj prvi šolski dan prinesejo potrebščine po urniku in likovne pripomočke. 

Učenci od 6. do 9. razreda bodo imeli pouk po po urniku. 

PREHRANA

Malico bodo prvi šolski dan dobili vsi učenci, kosilo pa bo samo za učence od 2. do 5. razreda, in sicer za tiste, ki so že oddali prijave na prehrano. V primeru, da za ta dan ne boste koristili kosila, ga je potrebno pravočasno odjaviti (pazite na spremembo prijave/odjave šolske prehrane z MojaMALICA, preberite novico: https://os-franaerjavca.si/2022/08/26/prijava-in-odjava-solske-prehrane/)

ODHODI DOMOV

Učence razredne stopnje, ki bodo odšli domov takoj po pouku, starši pričakate pred vhodom, ki je namenjen uporabi dotičnega razreda.

Učence, ki bodo v podaljšanem bivanju, boste starši lahko prevzeli pri ograji ob vstopu na igrišče za šolo, in sicer ob 13.30, 14.30, 15.30, 16.00. Učenci predmetne stopnje odhajajo domov sami. V primeru, da jih pridejo iskat starši, se učenci ob dogovorjeni uri odpravijo skozi glavni vhod na parkirišče.

ŠOLSKI PREVOZI

1. 9. 2022 po koncu pouka bodo šolski prevozi po spremenjenem urniku, in sicer ob 12.30 in 14.30.

Urnik šolskega avtobusa za vse ostale dni je objavljen na šolski spletni strani.

http://www.os-franaerjavca.si/ucenci/solski-prevozi/

PODALJŠANO BIVANJE

Podaljšano bivanje bo za učence, ki so se vanj vpisali, organizirano do 16.00.

RAZREDNIKI in URNIK

Seznam razrednikov v novem šolskem letu je objavljen na spletni strani šole, urnik pa bo preko eAsistenta dostopen 31. 8. 2022. Pazite na spremembo šolskega zvonca – http://www.os-franaerjavca.si/solski-zvonec/.

http://www.os-franaerjavca.si/o-soli/zaposleni/

Dopušča se možnost naknadnih sprememb.

ZA KONEC IN PRED ZAČETKOM PA ŠE

Vsem učenkam in učencem želimo uspešen začetek novega šolskega leta. Naj bo poln dobrih rezultatov in nepozabnih šolskih dogodivščin. Naj vas na pragu šole letos pozdravi radovednost, naj vas prijazni učiteljice, učitelji in ostali delavci šole poškropijo z nasmehom, sošolke in sošolci pa pričakajo z velikim objemom!

Dostopnost