Na OŠ Frana Erjavca Nova Gorica smo v Tednu slovenske hrane, ki spodbuja k ponovnemu odkrivanju bogate tradicije domačih jedi ter koristi lokalno pridelane hrane pripravili številne aktivnosti.

V atriju smo pripravili razstavo jesenskih pridelkov. Učenci so lahko spoznali različne vrste sadja, ki ga pobiramo in uživamo predvsem v jeseni ter mestnim otrokom manj poznane poljščine in vrtnine. Po ogledu razstave so učenci reševali tudi kviz in na ta način preverili, kaj novega so se naučili.

V šolski knjižnici pa je bila razstava knjig na temo zdrave prehrane.

Osrednji dogodek je bil Dan slovenske hrane, ki smo ga obeležili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkomLetošnji projekt izpostavlja vseh pet sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka, in sicer kruh, maslo, mleko, jabolko in med, slogan pa se glasi »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«.

Zajtrk je bil sestavljen iz bio planinskega kruha s črno moko, masla, domačega medu, bio mleka in jabolka iz integrirane pridelave. Vsa živila so bila slovenskega porekla, kar dokazujejo s certifikatom.

Šestošolcem se je pri zajtrku pridružila tudi ravnateljica Lara Brun.

Učence smo z vsemi dejavnostmi  spomnili na pomen zajtrka, zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanjem športnih aktivnosti.

Dostopnost