Projekt Turizmu pomaga lastna glava

V šolskem letu 2020/2021 v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo, Turistična zveza Slovenije razpisuje že 35. državni festival Turizmu pomaga lastna glava.

Letošnja tema festivala je Moj kraj, moj chef.  Z letošnjo temo se udeleženci festivala osredotočijo bodisi na tipično jed, pijačo ali pa zeliščarsko tradicijo določenega kraja, jo morebiti posodobijo ali kako drugače prilagodijo svojim željam in potrebam ter jo ponudijo kot tradicionalni lokalni obrok, lahko tudi kot kulinarični ali gastronomski spominek svojega kraja.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici, ki bo letos potekala virtualno.

Za 35. državni festival TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA, ki je letos potekal na temo Moj kraj, moj chef so naši učenci 7. in 8. razreda (Jakob Cijan Kante, Eva Marvi, Sara Bizimoska, Veronika Velikonja, Taja Mahković, Lara Gregorič, Veronika Koren in Monika Krsteva), pripravili projektno nalogo z naslovom FEGriN Praln. Na edinstven način so združili stare goriške jedi in čokolado, njihov okus vas popelje v goriško kulinariko naših babic in dedkov. Da bi turistični produkt bil čim bolj dovršen so učenci in mentorice k sodelovanju povabili našega nekdanjega učenca kuharskega chefa Tina Hadžića Žorža.

V obliki čokoladnih bonbonov so goriške jedi približali vsem, ki želijo poskusiti nekaj novega in edinstvenega s pridihom čokolade.

Vabimo vas, da si PROJEKTNO NALOGO ogledate in seveda navijate za našo šolo, ki se bo tokrat predstavila na spletni tržnici v petek, 23. aprila 2021 ob 12. uri.

Menotrice: Angelika Koncut Žorž, Barbra Trampuž, Helena Cizej

Dostopnost