Dragi učenci in učenke, spoštovani starši.

Počitniške dni se počasi iztekajo, na vrata pa že trka novo šolsko leto, ki se bo pričelo v sredo, 1. septembra 2021.

Tudi tokrat bo začetek nekoliko drugačen, saj bo potrebno spoštovati in upoštevati priporočila, ki so nujna za delo v varnem okolju.

Pouk bo potekal po modelu B, ki predvideva delo v t.i. mehurčkih, kar pomeni, da bodo učenci imeli pouk v matičnih učilnicah. Prav tako bo še naprej potrebno spoštovanje medosebne razdalje, redno razkuževanje rok ter nošenje zaščitne maske v zaprtih skupnih prostorih.

Po odloku, ki ga je sprejela vlada RS, se za vstop v šolo za vse osebe nad 15 let, zahteva izpolnjevanje PCT pogoja ter obvezno nošenje zaščitnih mask.

PRIHOD V ŠOLO

Sprejem za prvošolce bo 1. septembra 2021, ob 10.00 v avli šole.

Učenci 2. in 3. razreda se boste zbrali ob 7.45 na ploščadi za šolo (na igrišču, vhod C). Tam vas bodo pričakale vaše razredničarke, ki vas bodo odpeljale do matične učilnice.

Učenci 4. in 5. razredov se boste ob 7.45 zbrali na ploščadi pred vhodom B (pri telovadnici), kjer vas bodo prav tako pričakale razredničarke in pospremile do vaše matične učilnice.

Učenci od 6. do 9. razreda pa se boste ob 7.45 zbrali na šolskem igrišču. Tam vas bodo pričakali razredniki, ki vas bodo nato odpeljali do matičnih učilnic.

Za vse razrede se bo pouk prvi šolski dan zaključil ob 11.35. Urnik v eAsistenutu bo objavljen 31. 8. 2021.

Tudi v nadaljnjih dneh pouka se bodo za vstop in izstop iz šole uporabljali ločeni vhodi, in sicer bodo učenci predmetne stopnje (6. – 9. razred) vstopali pri vhodu A (glavni vhod spredaj), učenci 4. in 5. razreda pri vhodu B (vhod spredaj pri telovadnici), učenci 2. in 3. razreda bodo uporabljali vhod C (pri igrišču), prvošolčki pa bodo vstopali in izstopali iz šole pri vhodu D (za šolo).

PREHRANA

Malico bodo prvi šolski dan dobili vsi učenci, kosilo pa bo samo za učence od 2. do 5. razreda, in sicer za tiste, ki so že oddali prijave na prehrano. Odjava kosil je možna do 8.15.

ODHODI DOMOV

Učence razredne stopnje, ki bodo odšli domov takoj po pouku, starši pričakate pred vhodom, ki je namenjen uporabi dotičnega razreda.

Učence, ki bodo v podaljšanem bivanju, boste starši lahko prevzeli pri ograji ob vstopu na igrišče za šolo, in sicer po kosilu ter ob 13.30, 14.30, 15.00, 15.30 in 15.45. Učenci predmetne stopnje odhajajo domov sami. V primeru, da jih pridejo iskat starši, se učenci ob dogovorjeni uri odpravijo skozi glavni vhod na parkirišče.

ŠOLSKI PREVOZI

1. 9. 2021 po koncu pouka bodo vsi prevozi na vseh relacijah odpeljali samo ob 12.15.

Urnik šolskega avtobusa za vse ostale dni bo objavljen na šolski spletni strani.

PODALJŠANO BIVANJE

Podaljšano bivanje bo za učence, ki so se vanj vpisali, organizirano do 15.45. Starše naprošamo, da zaradi upoštevanja vseh varnostnih ukrepov, pridete po svojega otroka čimprej in ob dogovorjeni uri.

Dostopnost