Osnovna šola Frana Erjavca Nova Gorica – kulturna šola 2020

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti vsako leto razpisuje javni poziv za pridobitev naziva »kulturna šola«, s katerim želi motivirati šole, da postanejo žarišča kulturnih programov v lokalnem okolju in krepijo ustrezno kulturno vzgojo in ustvarjalnost mladih na različnih umetnostnih področjih.

Bogato kulturno udejstvovanje naše šole na pevskem, gledališkem, likovnem, plesnem, literarnem in filmskem področju je prepoznala tudi ocenjevalna komisija za vrednotenje prijavljenih vlog na letošnjem razpisu in nam ponovno podelila naziv KULTURNA ŠOLA 2020. Naziv bomo lahko uporabljali pet let.

Ponovna osvojitev naziva je dokaz, da zelo kvalitetno delamo na področju kulture, saj smo ostali v skupini tistih šol, ki se izkazujejo z nadpovprečno kulturno dejavnostjo. Pridobljeni naziv je nagrada vsem, ki so kakor koli doprinesli k ponovni osvojitvi naziva in spodbuda, da nadaljujejo začeto delo.

»Brez kulture in s tem povezane svobode, se zdi še tako popolna družba kot džungla. Zato je pristna kreacija darilo prihodnosti.« Albert Camus

Čestitam vsem, ki soustvarjate podobo naše šole in želim še veliko nepozabnih kreacij.

Andreja Glavan Podbršček, pomočnica ravnatelja

Kulturna šola 2015

S ponosom sporočamo, da je naša šola, Osnovna šola Frana Erjavca Nova Gorica, prejela naziv Kulturna šola 2015.

Naziv podeljuje Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti na osnovi dogajanja na šoli v preteklih treh letih, naziv pa velja naslednjih pet let. Lahko smo toliko bolj zadovoljni, saj smo bili med tistimi štirinajstimi nominiranimi šolami, med katerimi je komisija izbirala »Najkulturno« šolo, poleg tega pa smo na podelitvi prejeli posebno priznanje za izredne dosežke in izjemno uspešno delo na področju likovne dejavnosti.

Čestitam vsem delavcem šole za delo v okviru kulturnih dejavnostih na šoli in želim veliko uspehov tudi v bodoče.

Simon Kragelj,
ravnatelj v mandatnem obdobju 2013 do 2018

V četrtek, 21. 5. 2015, smo se dve učenki, učiteljica Marica Faletič, predstavnica občine in ravnatelj Simon Kragelj odpravili na podelitev priznanj kulturnim šolam v Ljubljano. Na natečaj se je sicer prijavilo veliko število slovenskih šol, a jih je le peščica pridobila naziv »KULTURNA ŠOLA«. Med njimi smo bili tudi mi. Komisija je nato nominirala tudi nekaj šol, za katere je menila, da si zaslužijo postati »NAJKULTURNA ŠOLA«. Na koncu sicer naziv ni šel v naše roke, smo pa zato bili proglašeni za izjemo talentirano šolo na področju likovne umetnosti. Kljub sivim oblakom, ki so se zgrinjali nad Ljubljano, je bil ta dan prečudovit. Zjutraj smo se vsi skupaj najprej srečali v Stari elektrarni, kjer smo prisluhnili življenjskim izkušnjam znanih gostov. Sprehodili smo se po mestu in obiskali Prirodoslovni muzej Slovenije, za konec pa smo se odpravili še na Ljubljanski grad, kjer je potekala slavnostna prireditev. Med povabljenci je bil tudi vsem znani župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković. Piko na i je potem dodal še koncert tamburaškega orkestra s pevko Ano Karneža na čelu. Lahko rečem, da smo kljub slabemu vremenu, vsi skupaj preživeli zelo lep dan v Ljubljani.

Sara Čebron,
učenka

Dostopnost