Spoštovani starši, učenci in zaposleni.

Obveščamo vas, da smo na šolo prejeli okrožnico pristojnega ministrstva, s katero nas obveščajo o spremembah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

V nadaljevanju izpostavljamo nekaj bistvenih sprememb:

Točka 2: Obvezna je uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 za vse (maske iz blaga niso več dovoljene) v času zadrževanja v zaprtem prostoru ter tudi v času gibanja na prostem, v kolikor ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje 1,5 m. Izjema pri nošenju zaščitne maske so le učenci do dopolnjenega 6. leta starosti ter učenci pri pouku športa.

Točka 8: S 15. 11. 2021 začne veljati, da se vsi učenci samotestirajo v prostorih šole, 3-krat tedensko, pod nadzorom strokovnega delavca. Učenci prinesejo v šolo svoje teste za samotestiranje. V primeru pozitivnega testa se o tem nemudoma obvesti starše in učenca napoti domov oziroma v izolacijo, kjer počaka, da ga prevzamejo starši.

Učencem pripada 15 testov HAG za samotestiranje na mesec. Testi se tako, kot do sedaj in pod enakimi pogoji dobijo v lekarni, zato vam priporočamo, da jih čim prej prevzamete. 

 

 

 

 

Dostopnost