Spoštovani starši, učenci in zaposleni.

Pred dvema tednoma smo z vašo pomočjo uspešno opravili prvi del humanitarne akcije, zbiranja pomoči za trpeče ukrajinske družine ter tako pokazali, da so nam vrednote solidarnosti in medsebojne pomoči nedvomno izjemno pomembno vodilo v življenju.

Sedaj je pred nami nov izziv – v naslednjih dneh in tednih bomo v našo šolo že sprejeli prve ukrajinske otroke, ki jih je vojna vihra pregnala od doma tako rekoč brez vsega. Želimo jim omogočiti lep sprejem in čim boljše počutje med nami, za kar bomo ponovno potrebovali vašo pomoč.

Od srede, 23. 3. 2022, do petka, 1. 4. 2022, bomo na šoli za ukrajinske šolarje zbirali šolske potrebščine:

zvezke (črtni, karo, brezčrtni), pisala, barvice, tempera barvice, vodene barvice, flomastre, radirke, šestila, geotrikotnike, likovne bloke z risalnimi listi, lepila, škarje, šolske torbe, peresnice, …

Ker pa se bodo ukrajinski otroci vključevali v različne razrede, ki terjajo specifične šolske potrebščine, se lahko namesto pomoči v obliki potrebščin, raje odločite za denarno pomoč. Sredstva lahko nakažete na TRR SI56012846030672495 (Banka Slovenije, sklic 29101, namen »Sklad«). V primeru, da bo nakazanih več sredstev, kot jih bo potrebnih za nakup potrebščin, bo presežek namenjen Šolskemu skladu, ki skrbi za financiranje nadstandardnih dejavnosti in pripomočkov, ki bogatijo pouk vseh naših učencev.

Stopimo skupaj, izkažimo srčnost in narišimo otrokom nasmeh na obraz!

Verjamemo, da nas bo vaš izjemen odziv tudi tokrat pustil brez besed! Hvala!

Dostopnost