V soboto, 27. maja 2023 je na naši šoli potekalo  30. državno tekmovanje ”Kaj veš o prometu”, ki so se ga udeležili najboljši, najbolj spretni kolesarji iz celotne Slovenije.

Za uvod v tekmovanje je prisotne v avli šole pozdravila naša ravnateljica, ga. Lara Brun, tekmovalce in mentorje pa sta nagovorila še župan Mestne občine Nova Gorica, g. Samo Turel in namestnik v. d. direktorja Javne agencije RS za varnost prometa, g. Jože Hribar.

Učenci šestega razreda so pod mentorstvom učiteljice Barbare Filej pripravili krajši kulturni program, s katerim smo pozdravili vse tekmovalce in njihove mentorje in jim zaželeli uspešno in varno tekmovanje.

Vsi tekmovalci so morali dokazati svoje znanje na teoretičnem delu tekmovanja, se nato preizkusiti na zahtevnem spretnostnem poligonu ter nazadnje tudi pri praktični vožnji v prometu z vključenimi različnimi prometnimi situacijami. S ponosom povemo, da sta se tekmovanja udeležila tudi učenca na še šole, Pia Jeseničnik iz 8.B in Maj Jeklin Simčič iz 9.D oddelka. Čestitamo jima za uspešno zastopanje naše šole.

Za pomoč in sodelovanje pri uspešni organizaciji dogodka se med drugimi zahvaljujemo g. Bojanu Bizjaku, predsedniku sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica, g. Miranu Mozetiču, profesorju na Šolskem centru Nova Gorica, učencem, ki so nastopili v kulturnem programu, njihovi mentorici in vsem učencem, ki so tako ali drugače pomagali pri organizaciji tekmovanja.

Mentorja Vanja Rušt in Simon Kragelj.

Dostopnost