Dragi učenci in učenke, spoštovani starši.

Sončni in brezskrbni poletni dnevi se bodo počasi, a prav kmalu odeli v jesenske barve, ki s seboj prinašajo tudi začetek novega šolskega leta; le-to se bo pričelo v petek, 1. septembra 2023. V nadaljevanju objave vam posredujemo nekaj informacij o poteku in organizaciji dela na prvi šolski dan.

PRIHOD V ŠOLO

Sprejem za prvošolce bo 1. septembra 2023, ob 10.00, v avli šole.

Učenci 2. in 3. razreda se boste zbrali ob 8.00 na ploščadi za šolo (na igrišču, ob vhodu C). Tam vas bodo pričakale vaše razredničarke, ki vas bodo odpeljale do matične učilnice.

Učenci 4. in 5. razredov se boste ob 8.00 zbrali na ploščadi pred vhodom B (pri telovadnici), kjer vas bodo prav tako pričakale razredničarke in pospremile do vaše matične učilnice.

V primeru dežja učenci razredne stopnje počakajo ob 8. uri v avli šole.

Učenci od 6. do 9. razreda pa se boste ob 8.00 zbrali na zunanjem šolskem igrišču. Tam vas bodo pričakali razredniki, ki vas bodo nato odpeljali do matičnih učilnic.

V primeru dežja učenci predmetne stopnje ob 8. uri odidejo v matično učilnico. Seznam učilnic bo v avli šole.

Za vse razrede se bo pouk prvi šolski dan zaključil ob 11.50.

VHODI V ŠOLO

Zaradi gradbenih del, ki potekajo na križišču Delpinove in Trubarjeve ulice in posledično zagotavljanja varnega dostopa do šole za naše učence, bo do preklica uporaba vhodov C in D (za šolo) dovoljena le izjemoma in izključno samo za učence, ki bodo v šolo prihajali z avtomobilom v spremstvu staršev.

Vsi ostali učenci, ki bodo v šolo prihajali peš, s skirojem ali s kolesom, se morajo posluževati vhodov A oz. B (vhoda na sprednji strani šole).

Podrobnejše informacije bomo objavili v ločenem obvestilu.

PREHRANA

Malico bodo prvi šolski dan dobili vsi učenci, kosilo pa bo samo za učence od 2. do 5. razreda, in sicer za tiste, ki so že oddali prijavo na prehrano. Odjave, kot preteklo šolsko leto, urejate preko portala MojaMalica.

PODALJŠANO BIVANJE

Podaljšano bivanje bo za učence, ki so se vanj vpisali, organizirano do 16.00, tudi na prvi šolski dan, popoldanske malice na 1. šolski dan ni. Starše naprošamo, da imajo učenci v beležki napisano, kdaj in kako bodo prvi šolski dan odšli domov (npr. ob 13.00 uri, sam ALI ob 14.00 uri s šolskim avtobusom).

ŠOLSKI PREVOZI

Vozni red šolskih avtobusov tako za prvi šolski dan, kot za preostale dni, bo objavljen na spletni strani šole v prihodnjih dneh.

1. septembra bodo odhodi avtobusov iz šole ob 13:00 in 14:30 uri.

URNIKI

Urniki za novo šolsko leto bodo v eAsistentu vidni predvidoma od četrtka, 31. 8. 2023 dalje.

Pouk se bo tudi v novem šolskem letu pričenjal ob 8.15.

Dostopnost