V četrtek, 23. maja 2024 je na Vranskem potekalo izbirno tekmovanje za FIA evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC, ki bo septembra v Parizu.

AMD Nova Gorica je z kar dvema ekipama zastopala naša šola. Učenci naše šole so se najprej prebili skozi šolsko in regijsko tekmovanje Kaj veš o prometu, nato pa med 52 tekmovalci in 13 ekipami zasedli PRVO in ČETRTO mesto na državnem področju!

Najboljša je bila ekipa AMD Gorica 1 v postavi Januš Lipušček, Ian Birsa, Pia Polanc Cipot in Sara Humar, AMD Gorica 2, ki je zasedla prav tako odlično četrto mesto pa v postavi Tobias Beltram, Gašper Babič, Lael Spačal Fabjan in Zala Puš.

Na evropsko FIA kolesarsko tekmovanje, ki bo septembra 2024 v Parizu (Francija) bo odpotovala AMZS reprezentanca, sestavljena iz štirih najboljših predstavnikov, od teh sta kar dva iz naše šole: Ian Birsa in Pia Polanc Cipot. Pridružila se jima bosta še učenka iz AMD Ravne na Koroškem in učenec iz AMD Gornja Radgona.

Iskrene čestitke vsem učencem ter seveda njihovim mentorjem Vanji Rušt, Simonu Kraglju in predstavniku AMZS Nova Gorica Miranu Mozetiču, da ste verjeli v naše učence, jih spodbujali in skrbeli za njih ter z njimi tisti dan tudi dihali!

Na koncu dolge ulice je mravljišče, ki zadnja leta žanje sama odlična mesta, pokale in pohvale! Ponosni smo na vse vas učenci in vas mentorje, ki jih motivirate in skrbite za naš boljši jutri!

Več o dogodku in vir fotografij: https://www.amzs.si/novice/aktualne-informacije/2024-05-23-najboljsi-mladi-kolesarji-potujejo-na-etec-tekmovanje-v-pariz

Foto utrinek zmagovalne AMD Gorica 1 in AMD Gorica 2

Dostopnost