Spoštovani starši,

za uspešno preprečevanje pojava in širjenja različnih okužb potrebujemo tudi vašo pomoč.

Šola je v sodelovanju s pristojnim ministrstvom, na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, sprejela ukrepe za zmanjševanje širjenja različnih okužb. V primeru spremenjenih razmer glede pojava različnih okužb, se bodo ukrepi temu prilagodili. O novostih vas bomo sproti obveščali. V tem trenutku je šola storila vse, kar je smiselno, da lahko pouk in vzgojne dejavnosti nemoteno potekajo.

Učitelji smo učencem predstavili preventivne ukrepe za zmanjšanje možnosti širjenja okužb, kot so pravilno umivanje rok, uporaba dezinfekcijskih sredstev in zračenje prostorov. V vseh učilnicah so na voljo sredstva za dezinfekcijo rok. Na šoli večkrat dnevno poskrbimo tudi za dezinfekcijo vratnih kljuk in ograj na stopniščih.

Pri izvajanju preventivnih ukrepov pa ste nam lahko v pomoč tudi vi tako, da sami naredite nekaj stvari. Naučite svoje otroke:
– da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo,
– da se z rokami ne dotikajo nosu, oči, ust,
– da kašljajo in kihajo v robček ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri roki,
– da si po kašljanju in kihanju pravilno umijejo roke.

Ne pošiljajte bolnega otroka v šolo! Če bo otrok zbolel v šoli, boste prejeli obvestilo, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da bo otrok ostal doma do ozdravitve.

Andreja Glavan Podbršček, pomočnica ravnatelja

Načrt za zagotavljanje kontinuiranega dela na Osnovni šoli Frana Erjavca Nova Gorica v primeru koronavirusa SARS-COV-2

Dostopnost