Kje smo?

 

Ali ste že bili v Novi Gorici, našem najmlajšem mestu? Da? Kaj pa na naši šoli, Osnovni šoli Frana Erjavca Nova Gorica? Ne! Potem je skrajni čas, da pridete tudi k nam na obisk!
V mesto se lahko pripeljete z vlakom ali avtobusom. Z železniške postaje vas vodi pot po dolgi Erjavčevi ulici. Z leve in desne nas pozdravljajo spomeniki naših kulturnih mož, med njimi je tudi doprsni kip pisatelja Frana Erjavca, po katerem se imenuje naša šola.

Pri modri stavbi in prvem semaforju zavijete na desno (Delpinova ulica), potem pa še na levo (Kidričeva ulica). Če vam še ni kaj jasno, lahko koga vprašate, saj so Novogoričani prijazni in ustrežljivi. Na vzpetini med zelenjem zagledate veliko stavbo, šolo.

Avtobusna postaja leži v centru mesta. V njeni bližini pa najdete Osnovno šolo Frana Erjavca Nova Gorica. Dovolj je, da stopite na najširšo ulico v bližini in pogledate proti jugu. Kidričeva ulica se zaključi z dvema šolama. Desna stavba je naša šola, leva pa Osnovna šola Kozara, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami. Ta del mesta popestri otroški živ-žav, ki prihaja iz dveh vrtcev, kar pa ne moti starejših občanov, ki preživljajo svoje dneve v domu za ostarele.

Na dobro počutje vseh nas ugodno vpliva bližnji gozd Panovec, kamor se lahko odpravimo na sprehod, ali pa celo potelovadimo na trim stezi. Lahko obiščemo Marijino cerkev in frančiškanski samostan z znamenito knjižnico (Bohoričeva slovnica s posvetilom) ter grobnico Bourbonov na Kostanjevici.

Še enkrat prisrčno vabljeni!

 

Dostopnost